ONS DOEL 

    

 

Maar…. Wat nu niet meer lukt, kan wel samen met onze vriendengroep. Het is ook leuker. Samen gaan we op zoek naar nieuwe uitdagingen en perspectieven. De nadruk ligt vooral op wat er wel nog kan. Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.  Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven, onze vriendengroep maakt dit mogelijk.

  

"De Puzzel" werd in Brugge opgericht voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers. Het is vooral de bedoeling om het sociaal isolement van die mensen te doorbreken en de hersenen te blijven prikkelen.

 

We hebben ook aandacht voor de mantelzorgers, komen samen met lotgenoten en wisselen onze ervaringen uit. Graag werken we samen met de professionele wereld die verschillende thema’s rond jongdementie bespreekbaar maakt.

 

Mensen met jongdementie kunnen nog heel veel, bv. fietsen. Dat lukt best maar ze weten de weg niet meer. Daarom is het belangrijk om hen daarbij te sturen.

Zo zijn er heel wat kleine dingen die een groot verschil uitmaken. 

  

Onze vriendengroep jongdementie Brugge wil daar vooral werk van maken. Samen wordt het leven een stuk gemakkelijker. 

Vrienden zijn hierin een onmisbare schakel. Het hart van onze vriendengroep kopt voor mensen met jongdementie. We steunen elkaar en geven het leven weer zin. We zoeken niet naar ingewikkelde en zwaarwichtige gesprekken of drukke toestanden, maar naar gewoon weg de dagelijkse goede kanten van het leven. Zo ondernemen we verschillende activiteiten zoals: schilderen, toneel, wandelen, workshops, concerten, bedrijfsbezoeken, voordrachten enz. ... 

 

Bij ons geef je jezelf en de ander een zinvol bestaan. Het schept vreugde en het is een leuke uitdaging om te doen.Hoewel er stukjes zoek zijn
puzzel jij
nog steeds met mij.

Lang keken wij
enkel naar ’t resultaat.

We zagen reeds het beeld
dat op de puzzel staat.

Maar gaandeweg
laat jij mij zien
dat ’t leven gaat
over ‘puzzelen’,
niet over ’t resultaat.
(Lieve Gommers)