ONS DOEL 

    

 

Jongdementie overvalt mensen in de fleur van hun leven. Veel dingen lukken niet meer, mensen raken stilaan in een sociaal isolement.

Maar…. Wat nu niet meer lukt, kan wel samen met onze groep. Samen iets doen is ook leuker. Samen op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, 

nieuwe perspectieven. Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats. Nadruk ligt vooral op wat er wel nog kan. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven, onze vriendengroep maakt dit mogelijk.

  

Recent werd een vriendengroep in Brugge opgericht voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers. Het is vooral de bedoeling om het sociaal isolement van die mensen te doorbreken. Belangrijk is ook om de hersenen te blijven prikkelen. 

 

We hebben ook aandacht voor de mantelzorgers, komen samen met lotgenoten en wisselen onze ervaringen uit. Graag werken we samen met de professionele wereld die verschillende thema’s rond jongdementie bespreekbaar maken.

 

Mensen met jongdementie kunnen nog heel veel, bv. fietsen, lukt best maar ze weten de weg niet meer. Daarom is het belangrijk om hen daarbij te sturen.

Zo zijn er heel wat kleine dingen die een groot verschil uitmaken. 

  

Onze vriendengroep jongdementie Brugge wil daar vooral werk van maken. Samen wordt het leven een stuk gemakkelijker. 

 

Vrienden onder elkaar zijn hierin een onmisbare schakel. We zijn een vriendengroep met een hart voor mensen met jongdementie. We steunen elkaar en geven het leven weer zin. We zoeken niet naar ingewikkelde en zwaarwichtige gesprekken of drukke toestanden, maar naar gewoon weg de dagelijkse prettige kanten van het leven. Zo ondernemen we verschillende activiteiten zoals: schilderen, toneel, wandelen, workshops, concerten, bedrijfsbezoeken, voordrachten enz. . 

 

Bij ons, geef je jezelf en de ander een zinvol bestaan, het brengt vreugde en het is een leuke uitdaging om te doen.Hoewel er stukjes zoek zijn
puzzel jij
nog steeds met mij.

Lang keken wij
enkel naar ’t resultaat.

We zagen reeds het beeld
dat op de puzzel staat.

Maar gaandeweg
laat jij mij zien
dat ’t leven gaat
over ‘puzzelen’,
niet over ’t resultaat.
(Lieve Gommers)